Saarihyppelyn viimeinen kohde oli Joonianmeren pohjoisin saari, Korfu eli Kérkyra, jossa meillä oli vielä viikko lomaa jäljellä. Korfulle saavuimme lautalla mantereelta Igoumenitsan satamakaupungista, jonne oli vain lyhyt ajomatka Pargasta, jossa olimme viettäneet edellisen yön. Lautan saavuttua Korfun kaupunkiin oli tunne selkeästi mannermainen. Nyt oltiin tultu isoon cityyn aikaisempiin kohteisiimme verrattuna. Emme kuitenkaan jääneet vielä kaupunkiin, sillä ensimmäiset kolme yötä majoituimme maaseudun rauhaan, pieneen puumajaan.
Puumaja sijaitsi Ano Korakianan pikku kylässä, josta löytyi yksi pieni kauppa loistavilla fetavalikoimilla, sekä muutama ravintola ja kahvila. Alue oli hyvin vehreää, niin kuin Korfu muutenkin on. Hevostilan yhteydessä, metsikön siimeksessä sijaitseva puumaja oli ihanan erilainen ja varsinkin öisin tunsi todella olevansa keskellä luontoa – niin hyvässä kuin pahassa.
Olin jo henkisesti varautunut hyönteisten läsnäoloon, mutta puissa kiipeilevän rotan vierailu parvekkeella meinasi olla hieman liikaa. Onneksi meillä oli mukana Kefalonian korkeimmalta huipulta, Ainos-vuorelta mukaan tarttunut juurakon pätkä, joka oli palvellut meitä pitkin reissua oivallisena vaelluskeppinä. Puumajassa sillä taisteltiin niin hämähäkkejä, tuhatjalkaisia kuin rottaakin vastaan. Keppi jätettiin majaan seuraavien vieraiden seikkailuja varten. Olisipa hauskaa törmätä joskus keppiin uudestaan, jossain päin Kreikkaa, täynnä nimikirjainkaiverruksia!
Kovin montaa rantaa emme ennättäneet Korfulla tutkia, koska meillä oli auto käytössämme enää vain kolme päivää. Aikaisempien etappien patikoinnista intoutuneena päätimme käydä Porto Timonin kaksoisrannalla, jonne oli noin 15 minuutin kävely. Kivisen polun varrelta oli hienot näkymät lahdelle. Samalla reissulla ajoimme kehuttuun Paleokastritsaan, mutta minuun paikka ei oikein iskenyt. Siellä oli vain turistikojuja vieri vieressä eikä oikein mitään kiinnostavaa komeita kallioita lukuunottamatta. Ehkäpä paikka olisi mereltä käsin ollut vaikuttavampi, tai sitten minulta jäi vain jotakin todella oleellista huomaamatta.
Korisionin laguunilla sijaitseva Halikounas Beach oli mukava pitkä hienohiekkainen ranta, jossa oli vain yksi pieni rantabaari. Leijasurffareita oli hauska katsella auringonoton lomassa. Hiekkadyynien väliin jäävällä laguunilla voi parhaimmillaan bongata jalohaikaroita, kuningaskalastajia ja flamingoja.
Korisionin laguunille ajaessamme ohitimme Korfun kaupungin eteläpuolella sijaitsevan Peraman alueen. Alue on ilmeisesti joskus aikoinaan ollut suosittua turistialuetta, sillä siellä näkyä paljon hylättyjä ja ränsistyneitä hotelleja. Tuli tunne, että saari olisi parhaat turistikautensa nähnyt. Onhan saarella kenties Kreikan pisimmät perinteet turismissa. Mitä enemmän saareen kuitenkin tutustui, sitä enemmän kerrosten alta alkoi löytyä kiinnostavia paikkoja.
Korfun vuoristossa on kauniita kyliä, kuten ihana Sinaradesin vuoristokylä. Kylien tutkimiseen olisi varmasti saanut kulumaan pitkiäkin aikoja. Omintakeista saarelle ovat myös jyrkästi mereen tippuvat kalliot sekä vehreys. Saari on välillä niin vehreä, että tiheä puusto melkein häiritsee maisemien ihailua. Saaren maisemat ovat myös hyvin vaihtelevia. Pohjoisrannikko kalkkikivikallioineen jäi meiltä tutkimatta ja erityisesti jäi harmittamaan se, että bongasin esimerkiksi pohjoisessa Sidarin kylässä sijaitsevan Canal d’Amourin, kahden kallion väliin jäävän Rakkauden kanaalin vasta sen jälkeen, kun olimme jo palauttaneet vuokra-auton.
Tunnelmallinen Korfun vanha kaupunki
Korfu on ollut muun muassa venetsialais- ja brittivallan alla, mikä näkyy erityisesti vanhan kaupungin monipuolisessa arkkitehtuurissa. Historiallisesti ainutlaatuinen kaupunki on UNESCOn maailmanperintölistalla ja se toi mieleeni monia vanhoja Etelä-Eurooppalaisia kaupunkeja. Kapeat kujat ja arkkitehtuuri muistuttivat Lissabonia ja Roomaa. Iltaisin pääskyset kujersivat kaupungin yllä samalla tavalla kuin Dubrovnikissa. Vanhan kaupungin tunnelma imaisi mukaansa heti, ja olin tyytyväinen siitä, että majoituimme keskelle sokkeloisia kujia. Vilkkaimmasta turistikaudesta huolimatta kaupungissa ei mielestäni ollut mitenkään liikaa väkeä ja majapaikkamme oli rauhallinen vaikka pääkatu löytyikin ihan kulman takaa.
Korfun vanhassa kaupungissa on paljon hyviä ravintoloita. Pääaukion laidalla sijaitseva Pane & Souvlaki vaikutti jonosta päätellen kaupungin suosituimmalta souvlaki-ravintolalta ja erittäin maistuvat lihavartaat sieltä saikin. Vinkki: paras löytö oli kuitenkin parin askeleen päässä pääkadulta sijaitseva Art House Cafe, joka sattui myös olemaan meidän lähiravintolamme. Drinkkien seuraksi sai pienen maistelulautasen juustoja ja oliiveja, joka teki meihin niin suuren vaikutuksen että päätimme seuraavana päivänä tulla syömään ihan kunnolla. Otimme lajitelmalautasen kahdelle ja saimme eteemme ison vadin täynnä täydellisiä makuja. Viimeisenä iltana ahdoimme itsemme täyteen kreikkalaista ruokaa paikallisten suosimassa Pergolassa, joka sekin sijaitsi hieman syrjässä pääkadulta.
Vanha linnake on uljas näky
Korfun vanha linnake (Paleo Frourio) seisoo kallioisen niemenkärjen päällä ja sieltä on komeat maisemat niin Albanian rannikolle kuin Korfun kaupunkiin. Linnoitukselle on vanhasta kaupungista vain lyhyt kävelymatka, joten siellä kannattaa ehdottomasti käydä.
Paxoksen ja Antipaxoksen saaret jäivät nyt tällä saarikierroksella käymättä osittain ajan puutteen, huonon tuurin ja väärien valintojen vuoksi. Noille pikkusaarille tehdään päiväretkiä esimerkiksi Pargasta ja Korfulta. Korfulla yritin buukata tällaista retkeä päivän varoajalla, mutta kaikki retket olivat jo täynnä. Jos siis matkustat high season -aikaan ja mielit retkelle, kannattaa se varata hyvissä ajoin. Korfulta pääsee myös lautalla Albanian Sarandaan noin tunnissa. Pohjois-Kreikka-Albania-Korfu voisi olla hauska reissuyhdistelmä!
Korfulla on ihan omanlaisensa tunnelma, joka mielestäni hieman poikkeaa muusta Kreikasta. Vaikka alkuun olin hieman skeptinen saaren suhteen, hiipi se kuitenkin hiljaa ihon alle. Viimeistään Korfun vanhassa kaupungissa olin myyty. Minua jäi myös harmittamaan suuresti ettemme ehtineet/jaksaneet/älynneet mennä muutamiin paikkoihin. Etukäteissuunnittelu ehdottomasti kannattaa! Toisaalta oli ihanaa viettää loman viimeiset päivät rentoutuen Korfun vanhan kaupungin tunnelmallisilla kujilla kävellen, ilman päämäärää, ilman kiirettä minnekään. Ja ainahan tänne pääsee uudestaan, jos siltä tuntuu.
Parasta matkalla oli:
- Korfun vanha kaupunki
- Puumaja Ano Korakianassa
- Halikounas Beach
- Porto Timoni Beach
- Idylliset vuoristokylät
- Art House Cafen ruoat
- Pane & Souvlakin souvlakit
Jätä vastaus